Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Türkiye'deki bebek kütüphanelerinin sayısını artırmak, eğitim modelleri, kurumlararası iş birliği, materyal seçimi ile aile destek programları ve düzenlenecek etkinlikleri ele almak üzere düzenlenen "Bebek Kütüphaneleri Çalıştayı" açılış töreni ile başladı.
KBÜ Hamit Çepni Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Bebek Kütüphaneleri Çalıştayı" açılış törenine Vali Fuat Gürel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, kütüphaneciler ve konunun uzmanları katıldı.
Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümünün iş birliğiyle 7-8 Ekim'de düzenlenecek çalıştayın açılış töreninde konuşan Vali Fuat Gürel, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde özellikle gençlerimizin geleceğini planlamak adına eğitim-öğretimde çok büyük gelişmeler var. Fiziki alt yapımızı çok güzel bir hale getirdik, her türlü gayret sarf edilmekte. Bunları yaparken de destekleyici unsurların devreye sokulması gerekiyor. İllerimizdeki Halk Kütüphanelerimiz gelişti, yine okullarımızdaki Z Kütüphanelerin sayısı çok güzel rakamlara ulaştı, ilimizde de 15 tane Zenginleştirilmiş Kütüphanemiz mevcut. Artık kütüphanelerin ötesinde içerik olarak farklılaştırmaya bebek ve çocuk kütüphanesi gibi farklı kütüphaneler açılaya başlandı. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için onların dikkatini çekmek, onların anlayabileceği alt yapıyı hazırlamak çok önemli. Artık teknoloji çağındayız, bilgisayar, telefon vs gibi o kadar çok cezp edici unsunlar var ki, kitap okumanın artık cezp edici özelliği kalmamış gibi gözükebilir. Ama çocuklarımızı kütüphanelerden uzaklaştırmayıp onları buralara çekmek adına kütüphanelerdeki renkler bile değişti eksiden tek renk olan kütüphaneler şuan cıvıl cıvıl. İçinde her türlü materyallerin, her türlü kursların olduğu bir Kültür Merkezi boyutuna geldi. Geleceğimizi yetiştirme hususunda gösterilen çabalar inşallah yerine ulaşacaktır. Bebek Kütüphanesini önümüzdeki süreçte inşallah müstakil hale getireceğiz. İlimizde bir bebek kütüphanesi kurulma fikrinden itibaren böyle bir açılışın yeni fikirler oluşturacağına, vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza fayda sağlayacağına yürekten inanıyorum.”diye konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesinde oluşturulan Bebek Kütüphanesini ziyaret ederek miniklere Masal Evinde masal okuyan Vali Gürel daha sonra KBÜ Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şehnaz Ceylan ve Kütüphane Müdürü Hülya Özgün’den Bebek Kütüphanesi hakkında bilgiler aldı.
Halk kütüphanelerinin koleksiyonundaki, bebeklerin görsel okuma dönemlerinde faydalanacakları oyuncaklar, dokunmatik kitaplar gibi materyallerin bulunduğu çocuk gelişimini destekleyici etkinliklerin de düzenlendiği Bebek Kütüphanesinde miniklere özel bu mekânlarda okul öncesi ve okul çağına yönelik faaliyetler ile çocukların fiziksel, bilimsel ve kavramsal gelişmelerine katkı sağlanıyor.