T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve en iyi korunan 20 kent arasında bulunan Safranbolu ilçemizde bu yıl 3. sü düzenlenen Safran Festivali başladı.
Eski Çarşı meydanında düzenlenen açılış törenine Vali Fuat Gürel, Karabük Milletvekili Dr.Hüseyin Avni Aksoy, Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı İş Adamı Şefik Dizdar ile vatandaşlar katıldı.
19 Ekim Muhtarlar Günü olması nedeniyletören alanında bulunan muhtarların gününü tebrik ederek sözlerine başlayan Vali Gürel, "Safranbolu’ya gelince akla hemen Safran gelir, çünkü bu şehre ismini veren bitki Safran bitkisi böyle bir bitkinin görülmesi çok önemli. İlimizde maalesef safran ekiminin giderek azaldığını üzülerek görüyoruz. Arkadaşlarımızın ifadesiyle 30 dönüm arazide 20 kiloya yakın belki daha az Safran elde edildiğini ifade ediyorlar. Ama şehrimizde belki 500 kilodan daha fazla Safran kullanılıyor buda başka ülkelerden ilimize, şehrimize gelen ürünlerden elde ediliyor. Safranbolu’daki safran bitkisi belki de dünyanın en değerli Safran bitkilerinden bir tanesi, kalite olarak en değerlisi, fakat meşakatli bir bitki. Muhtemelen ondandır ki çiftçilerimiz bu bitkiyi ekmekte biraz zorlanıyorlar. Safran aynı zamanda Safranbolu demek, böyle bir değerli kentin atalarımızdan bize bırakılan, geçmiş ve günümüz yöneticileri vasıtasıyla geleceğe taşınan bu şehrin, Safran bitkisiyle taçlandırılması gerekir, bu bitkinin hiçbir zaman unutulmaması gerekir. Arkadaşlarımızın gayretli bir şekilde bu işe gönül verdiğini biliyorum ama belki çiftçilerimizle olan iletişimimizi biraz daha artırıp bu bitkinin biraz daha attırılması, yaygınlaştırılması gerekir. Gerçekten önemli ve değerli bir bitki, bu bitki kaldığı sürece Safranbolu’da değerini devam ettirecektir. Dünyanın sayılı kentlerinden bir tanesindeyiz. Safran hasadı aynı zamanda bir turizm çeşididir. Bitki hasadı o yörede bulunan bitkilerin misafirlere hasat ettirilmesi, o ortamı paylaştırılması bir turizm çeşididir. Bunu da bu şekilde Safran bitkisinin hem yetiştirilmesi hem de gelen misafirlerle beraber hasat edilmesi gerçekten çok önemli. İnşallah önümüzdeki süreçte bu bitkinin önemi ve ekimi biraz daha artar. Kültür Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanına ve üyeleri başta olmak üzere destek veren Kaymakamlığımıza, Belediye Başkanlığımıza ve diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Bunlar gönül işidir birilerin üstlenmesi ve devam ettirilmesi gerekir.”diye konuştu.
Konuşmaların ardından folklor gösterileri ve safranlı macun dağıtımı yapıldı. Yukarı Çiftlik köyünde safran hasadıyla devam edecek 3. Safran Festivali etkinlikleri, “Safran Yetiştiriciliğinde Yeni Ufuklar” söyleşisi ve Safranlı Yemekler-tatlılar yarışmasıyla sona erecek.